Изследователи от Facebook и Университета Корнел откриха формула, която предсказва дали

...
Изследователи от Facebook и Университета Корнел откриха формула, която предсказва дали
Коментари Харесай

Вашият Facebook предсказва дали ще бъдете зарязани след 60 дни

Изследователи от Фейсбук и Университета Корнел  откриха формула, която предсказва дали една двойка ще се раздели в идващите 60 дни.  Една потребна или ужасяваща информация според от метода, по който ще ви засегне, написа Business Insider.

Джон Клейнберг – компютърен академик в Корнел – и Ларс Бакстьорм – старши инженер във Фейсбук – изследваха данните на 1.3 млн. консуматори в обществената мрежа. Всички те са показали, че са във връзка. Каква е задачата на двамата откриватели?  Да открият формула, която предсказва кои двама души имат връзка един с различен.

Клейнберг и Бакстьорм осъзнават, че формата или така наречен „ разпространяване “ на приятелите ви играе основна роля в цялата обстановка. Вероятно бихте предположили, че едно скупчване от общи другари посочва, че двама души са във връзка. Всъщност обаче е тъкмо противоположното -  по-вероятно е да имате куп от общи сътрудници, които показват, че са другари с половинката ви.

Когато двама души имат много разпръснати купове, които са свързани най-вече чрез двойката, това е главната причина за връзка или не. Ето по какъв начин наподобява всичко:

В тази диаграма „ вие “ се намирате в центъра.  Двата сгъстени купа другари са сътрудници и хора, с които сте учили в университета. Синята точка долу вляво е вашата половинка – той или тя е раздалечена от множеството ви другари, само че има връзка с доста от тях.

Формулата на разпространяване оказва помощ на откривателите да познаят кой е във връзка и с кого.

Когато формулата не успее да предскаже вярно, това значи, че двойката най-вероятно ще се раздели напълно скоро. Ето какво споделят откривателите: „ Открихме, че връзки, при които приятелите не спомагат за вярното различаване на колегата, са по-склонни да се разпаднат в 60-дневен интервал.  Това важи изключително за 12-месечните връзки, при които вероятността е 50 % по-голяма. “

Ето по какъв начин наподобява всичко това в една таблица:

Червената линия демонстрира случаите, в които формулата не е предсказала вярно. Когато не успее да разпознае двойката, тя е доста по-склонна да се разпадне в идващите 5 месеца.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР